General Knowledge for Bank PO | Bank Clerk | SSC | Railway | IBPS PO | IBPS Clerk| PSUs 

General Knowledge

ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q181.
In which year was Pulitzer Prize established ?
1) 1917 2) 1918
3) 1922 4) 1928
5)None of these
Answer : 1917
View Answer

Q182.
Which of the following day is falls on January 15 ?
1) Onam 2) Ugadhi
3) Air force Day 4) Army Day
5)None of these
Answer : Army Day
View Answer

Q183.
Arrange the following in chronological order :
I.  Dandi March                II. Simon Commission             
III. Poona pact                        IV. Gandhi-Irwin Pact 
1) II I III IV 2) II I IV III
3) IV III I II 4) IV III II I
5)None of these
Answer : II I IV III
View Answer

Q184.
Ahmad  Shah Abdali invaded India for the first time during the reign of which among the following Mughal Emperors ?
1) Muhammad Shah 2) Ahmad Shah
3) Shah Alam-II 4) Akbar-II
5)None of these
Answer : Muhammad Shah
View Answer

Q185.
The term ‘cannon’ is associated with which sports ?
1) Snooker 2) Golf
3) Polo 4) Billiards
5)Hockey
Answer : Polo
View Answer

Q186.
Who was the first Asian Winner to conferred Nobel Prize ?
1) C. V. Raman 2) Rajiv Gandhi
3) Rabindranath Tagore 4) Mother Teresa
5)None of these
Answer : Rabindranath Tagore
View Answer

Q187.
Which day is observed as World No Smoking Day the World Health Organization (WHO) ?
1) 1st January 2) 31st May
3) 15th July 4) 31st December
5)None of these
Answer : 31st May
View Answer

Q188.
Which of the following  sports and term is not correctly matched ?
1) Cricket : Gully 2) Boxing : Punch
3) Chess : Checkmate 4) Tennis : Bully
5)Football : Dribbling
Answer : Tennis : Bully
View Answer

Q189.
In which of the following cities India’s first monorail service has been launched, recently ? The term ‘Tee’ is associated with which of the following sports ?
1) Golf 2) Table Tennis
3) Polo 4) Judo
5)None of these
Answer : Golf
View Answer

Q190.
National Maritime of India falls on which date ?
1) April 5 2) April 11
3) September 5 4) October 5
5)None of these
Answer : April 5
View Answer