General Knowledge
ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q171. | The sports term ‘Caddle’ is associated with which of the follows sports ? |
| 1) | Polo |
2) | Golf |
| 3) | Bridge |
4) | Billiards |
| 5) | None of these |
Answer : Golf
View Answer
Q172. | On which day, World Food Day is observed every year by FAO ? |
| 1) | August 16 |
2) | September 10 |
| 3) | October 16 |
4) | November 4 |
| 5) | None of these |
Answer : October 16
View Answer
Q173. | The headquarters of the National Power Training institute is located in which city of India ? |
| 1) | Bhopal |
2) | Pune |
| 3) | Lucknow |
4) | Faridabad |
| 5) | None of these |
Answer : Faridabad
View Answer
Q174. | Indian Cancer Research institute is located in which of the city in India ? |
| 1) | New Delhi |
2) | Kolkata |
| 3) | Chennai |
4) | Mumbai |
| 5) | None of these |
Answer : Mumbai
View Answer
Q175. | The headquarters of Food and Agriculture Organisation (FAO) is located in which of the following city ? |
| 1) | Rome |
2) | Geneva |
| 3) | New York |
4) | Vienna |
| 5) | Washington DC |
Answer : Rome
View Answer
Q176. | The sport personality Deepika Pallikal is associated with which of the following game ? |
| 1) | Table Tennis |
2) | Lawn Tennis |
| 3) | Billiard |
4) | Squash |
| 5) | None of these |
Answer : Squash
View Answer
Q177. | World Press Freedom Day is observed on which day ? |
| 1) | May 3 |
2) | May 8 |
| 3) | May 11 |
4) | May 9 |
| 5) | None of these |
Answer : May 3
View Answer
Q178. | Which of the following prizes is given by the UNESCO ? |
| 1) | Magsaysay Award |
2) | Kalinga Prize |
| 3) | Pulitzer Prize |
4) | Booker Prize |
| 5) | None of these |
Answer : Kalinga Prize
View Answer
Q179. | The World Literacy Day is celebrated on which date ? |
| 1) | 8th September |
2) | 5th June |
| 3) | 15th August |
4) | 5th September |
| 5) | None of these |
Answer : 8th September
View Answer
Q180. | Which of the following statements is not true about Nagara style of architecture ? |
| 1) | Early Gupta style |
2) | Couciform plan and the Rekha |
| 3) | Shikhara (Tower) |
4) | Buddhist influence |
| 5) | None of these |
Answer : Buddhist influence
View Answer