Awareness
ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q111. | Loans/advances to farmers is treated as -. |
| 1) | Personal Loans |
2) | Priority Sector Loan |
| 3) | Business Loan |
4) | Corporate Loan |
| 5) | None of these |
Answer : Priority Sector Loan
View Answer
Q112. | Which of the following organisations provide credit history of the borrowers ?
|
| 1) | CIBIL |
2) | SEBI |
| 3) | RBI |
4) | CRISIL |
| 5) | None of these |
Answer : CIBIL
View Answer
Q113. | Which of the following is the first life insurance company in India ? |
| 1) | LIC |
2) | HDFC |
| 3) | Oriental Life Insurance |
4) | National Assurance Company |
| 5) | None of the above |
Answer : Oriental Life Insurance
View Answer
Q114. | A formal evaluation of an individual's or company's credit history and capability of repaying obligations is known as -- . |
| 1) | Amortization |
2) | Net Asset Value |
| 3) | Credit rating |
4) | Cash Credit |
| 5) | None of these |
Answer : Credit rating
View Answer
Q115. | A customer can approach banking ombudsman if he does not get satisfactory response to his grievance from the bank within how many days ? |
| 1) | 7 days |
2) | 14 days |
| 3) | 30 days |
4) | 60 days |
| 5) | None of these |
Answer : 30 days
View Answer
Q116. | With which of the following is 'Channel Financing' associated ? |
| 1) | Supply Chain Finance |
2) | Retail Lending |
| 3) | SME Lending |
4) | Corporate Lending |
| 5) | None of these |
Answer : Supply Chain Finance
View Answer
Q117. | Which of the following organisations provide credit history of the borrowers? |
| 1) | SEBI |
2) | IBA |
| 3) | CRISIL |
4) | CIBIL |
Answer : CIBIL
View Answer
Q118. | Can anyone file an appeal against the order passed by the Banking Ombudsman? If so who is the Appellate Authority ? |
| 1) | The Chairman of concerned Bank |
2) | The Deputy Governor of RBI |
| 3) | Governor of RBI |
4) | Finance Minister |
| 5) | None of these |
Answer : The Deputy Governor of RBI
View Answer
Q119. | Generally, the Public Provident Fund (PPF) account is opened for a period of ------ . |
| 1) | 5 years |
2) | 10 years |
| 3) | 15 years |
4) | No time limit |
| 5) | None of these |
Answer : 15 years
View Answer
Q120. | Which is the one of the objectives of KYC (Know Your Customer) norms ? |
| 1) | to safeguard banks advances |
2) | to monitor transactions of suspicious nature |
| 3) | to help income tax authorities to collect income tax |
4) | to give boost to bank deposits |
| 5) | None of these |
Answer : to monitor transactions of suspicious nature
View Answer