All awareness for Bank PO | Clerk | Railway | IBPS PO | IBPS Clerk | SSC 

Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Previous123456789...145146Next

Q1.
Which city was host to the General Assembly of International Criminal Police Organisation (INTERPOL)?

1) Rome 2) Paris
3) New Delhi 4) Geneva
5)None of these
Answer : New Delhi
View Answer

Q2.
Who is the head of the ‘Parliamentary committee on official languages’?
1) Rajnath Singh 2) Nitin Gadkari
3) Amit Shah 4) Piyush Goyal
5)None of these
Answer : Amit Shah
View Answer

Q3.
Which city is the host of the Annual Meetings of the International Monetary Fund (IMF) and the World Bank in 2022 ?

1) Geneva 2) Davos
3) Washington 4) Melbourne
5)None of these
Answer : Washington
Explanation :
The Annual Meetings of the International Monetary Fund (IMF) and the World Bank is scheduled to be held in Washington D.C in October 2022.
View Answer

Q4.
Who is set to take over as the 50th Chief Justice of India (CJI) after Justice UU Lalit ?
1) Justice K.M. Joseph 2) Justice DY Chandrachud
3) Justice Sanjay Kishan Kaul 4) Justice S. Abdul Nazeer
5)None of these
Answer : Justice DY Chandrachud
Explanation :
Justice Dhananjaya Yeshwant Chandrachud is set to take over as the 50th Chief Justice of India (CJI) after the present Chief Justice UU Lalit formally recommended him as his successor.
As per the procedure, the senior most judge Supreme Court judge serves as the Chief Justice.

View Answer

Q5.
Who has been conferred with the National Lata Mangeshkar Award for the year 2021?
1) Anand-Milind 2) Shailendra Singh
3) Sonu Nigam 4) Neha Kakkar
5)Kumar Sanu
Answer : Kumar Sanu
View Answer

Q6.
Who has been appointed as the Attorney General of India for a term of three years ?
1) Abhishek Singhvi 2) Aryama Sundaram
3) R Venkataramani 4) Mukul Rohatgi
5)Harish Salve
Answer : R Venkataramani
Explanation : Senior advocate R Venkataramani has been appointed as the Attorney General of India for a term of three years. He will succeed K K Venugopal, whose term will end on September 30.
View Answer

Q7.
What is the rank of India in the Global Innovation Index of the World Intellectual Property Organization?

1) 40th 2) 41st
3) 42nd 4) 43rd
5)None of these
Answer : 40th
View Answer

Q8.
 Who has been conferred with the National Lata Mangeshkar Award for the year 2021?
1) Sonu Nigam 2) Neha Kakkar
3) Himesh Reshmia 4) Kumar Sanu
5)None of these
Answer : Kumar Sanu
View Answer

Q9.
Who has been recently appointed as the Attorney General of India for a term of three years ?
1) Mukul Rohatgi 2) R Venkataramani
3) Harish Salve 4) K.K. Venugopal
5)None of these
Answer : R Venkataramani
Explanation :
Senior advocate R Venkataramani has been appointed as the Attorney General of India for a term of three years. He will succeed K K Venugopal, whose term will end on September 30.

View Answer

Q10.
What is the rank of India in the World Competitiveness Index 2022 ?
1) 27th 2) 37th
3) 47th 4) 57th
5)None of these
Answer : 37th
View Answer

Previous123456789...145146Next


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook