General Knowledge
ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q381. | In the case of a deadlock between the two Houses of the Parliament, the joint sitting is presided over by the - |
| 1) | President |
2) | Vice-President |
| 3) | Speaker of Lok Sabha |
4) | Member of the Lok Sabha specifically elected for the purpose |
Answer : Member of the Lok Sabha specifically elected for the purpose
View Answer
Q382. | Which of the following is not a Standing Committee of the Parliament ? |
| 1) | Committee on Welfare of SC's and ST's |
2) | Committee on Public Undertakings |
| 3) | Committee on Public Accounts |
4) | Estimates Committee |
Answer : Committee on Welfare of SC's and ST's
View Answer
Q383. | A bill for alteration of boundaries of states shall not be introduced in the Parliament without the recommendation of - |
| 1) | Supreme Court |
2) | The presiding officers of both Houses of Parliament |
| 3) | President |
4) | The legislatures of the states concerned |
Answer : The legislatures of the states concerned
View Answer
Q384. | When can the Speaker exercise his right to vote in the House ? |
| 1) | Whenever he desires |
2) | Whenever the House desires |
| 3) | Only in the event of equality of votes |
4) | Whenever his party directs |
Answer : Only in the event of equality of votes
View Answer
Q385. | Which zodiac sign has a lion as its symbol ? |
| 1) | Taurus |
2) | Aries |
| 3) | Leo |
4) | Cancer |
Answer : Leo
View Answer
Q386. | In which American city is the famous indoor stadium Madison Square Garden located ? |
| 1) | Washington DC |
2) | New York City |
| 3) | Los Angeles |
4) | San Francisco |
Answer : New York City
View Answer
Q387. | Which of these rivers flows through four capital cities ? |
| 1) | Amazon |
2) | Nile |
| 3) | Danube |
4) | Volga |
Answer : Danube
View Answer
Q388. | Where would one find the 'Sea of Tranquility' ? |
| 1) | Mars |
2) | The Moon |
| 3) | The Sun |
4) | Earth |
Answer : The Moon
View Answer
Q389. | Brahmos, India's flagship missile and Nokia both take their name from what ? |
| 1) | Mountain |
2) | River |
| 3) | Glacier |
4) | Passa |
Answer : River
View Answer
Q390. | Which Mughal emperor was the grandson of Jahangir ? |
| 1) | Shah Jahan |
2) | Aurangzeb |
| 3) | Shah Alam |
4) | Bahadur Shah |
Answer : Aurangzeb
View Answer