General Knowledge
ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q21. | Which one of the following sequences is correct in the context of three largest wheat producing states ? |
| 1) | Punjab, Uttar Pradesh and Haryana |
2) | Uttar Pradesh, Haryana and Punjab |
| 3) | Uttar Pradesh, Punjab and Haryana |
4) | Punjab, Haryana and Uttar Pradesh |
| 5) | None of these |
Answer : Uttar Pradesh, Punjab and Haryana
View Answer
Q22. | Which one of the following areas of India does not come under the zone of high seismic intensity? |
| 1) | Uttaranchal |
2) | Karanatak Plateau |
| 3) | Kachch |
4) | Himachal Pradesh |
| 5) | None of these |
Answer : Karanatak Plateau
View Answer
Q23. | In which state the intrigenious "Nathu La Pass" is situated ? |
| 1) | Arunachal Pradesh |
2) | Jammu & Kashmir |
| 3) | Meghalaya |
4) | Sikkim |
| 5) | None of these |
Answer : Sikkim
View Answer
Q24. | In which of the following countries world's highest dam is located ? |
| 1) | Inguri (Georgia) |
2) | Rogun (Tajikistan) |
| 3) | Riguwataki (Russia) |
4) | Notre Dame (France) |
| 5) | None of these |
Answer : Rogun (Tajikistan)
View Answer
Q25. | Which state of India where the maximum area irrigated by tube wells ? |
| 1) | Tamilnadu |
2) | Odisha |
| 3) | Uttar Pradesh |
4) | Madhya Pradesh |
| 5) | None of these |
Answer : Uttar Pradesh
View Answer
Q26. | The famous Naini Tal lake is situated in the State of India ? |
| 1) | Uttarakhand
|
2) | Himachal Pradesh |
| 3) | Jammu& Kashmir |
4) | None of these |
Answer : Uttarakhand
View Answer
Q27. | Where is Tala Hydroelectric project, which is expected to generate 1020 MW power, located ? |
| 1) | Arunchal Pradesh |
2) | Bhutan |
| 3) | Nepal |
4) | Himachal Pradesh |
Answer : Bhutan
View Answer
Q28. | Which of the following pairs is wrongly matched ? |
| 1) | Koyna Project - Maharashtra |
2) | Sharavathy Project - Karnataka |
| 3) | Balimela Project - Orissa |
4) | Sabarigiri Project - Gujarat |
Answer : Sabarigiri Project - Gujarat
View Answer
Q29. | Where are the Saltora Ranges located ? |
| 1) | Ladakh |
2) | Along the Vindyas |
| 3) | Part of the Karakoram Ranges |
4) | Part of the Western Ghats |
Answer : Part of the Karakoram Ranges
View Answer
Q30. | Which of the following region is the main spice producer ? |
| 1) | Coromandel coast |
2) | Deccan trap |
| 3) | Malabar coast |
4) | Sunderbans delta |
Answer : Coromandel coast
View Answer