English Questions for all competitive examination banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,PSUs ,SSC,IAS,OAS Exams 

English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q241.
Direction : Read each sentencse to find out whether there is any error in it .The error ,if any , will be in one part of the sentence i.e (1,2,3,4) ,if there is no error, the answer  will be (5).

I (1)/ saw (2)/ an one rupee note(3)/on the road (4)/No error (5).

1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
View Answer

Q242.
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

If the teacher is good (1)/ the students (2)/ will respond (3)/  positively to them (4)/ No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
Explanation :
Say, 'him' for 'them'. The subject teacher is singular.

View Answer

Q243.
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

If it were possible (1)/ to get near when (2)/ one of the volcanic eruptions take place (3)/ we could see a grand sight (4)/ No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation :
Write 'takes' instead of 'take'.

View Answer

Q244.
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

If I was you (1)/ I would not have (2)/ committed (3)/ this blunder (4)/ No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : Say, 'If I had been you'. This is a conditional structure.
View Answer

Q245.
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

If I would have (1)/ spoken to my father (2)/ as you speak to me (c)/  he would have beaten me (4)/ No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : Change ‘would have’ to ‘had’.
View Answer

Q246.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

If I knew (1)/ that my friend had planned (2)/ to visit the town today (3)/ I would have made his stay comfortable (4)/ No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : Say, 'I had known'. This is a conditional structure.
View Answer

Q247.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

A disabled child (1) / has defined as (2) / one who is unable to (3) / ensure necessities by himself (4) / No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
View Answer

Q248.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

I am vexed (1) / at him (2)/ about what (3)/ he has done (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation : The preposition 'at' should be replced by 'with'.
View Answer

Q249.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Children often (1)/ quarrel on (2)/ petty (3)/ issues (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation : The preposition 'on' should be 'over'.
View Answer

Q250.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

He has scheme (1) / of his own which (2)/ he thinks preferable (3)/ than that of any other person's(4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
Explanation : write 'to' instead of ' than'.
View Answer