English
ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q221. | Directions : In questions given below, a part of the sentence is italicised and underlined. Below are given alternatives to the italicised part which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed, option '5' is the answer. It will be no good trying to find an excuse next time. |
| 1) | to try to find |
2) | to try finding |
| 3) | trying finding |
4) | trying to find |
| 5) | No improvement |
Answer : to try to find
View Answer
Q222. | Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.
|
| 1) | efforts that are vain, useless |
2) | to be satisfies with one’s performance |
| 3) | to be extremely relieved |
4) | to be very happy |
| 5) | None of these |
Answer : efforts that are vain, useless
View Answer
Q223. | Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.
|
| 1) | An elephant with white skin |
2) | A costly thing |
| 3) | A costly and useful things |
4) | A costly but useless things. |
| 5) | None of these |
Answer : A costly but useless things.
View Answer
Q224. | Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.
|
| 1) | Not to come to the point. |
2) | Vigorous search for the culprit. |
| 3) | Easily achieved success without much effort. |
4) | Working hard to achieve the goal. |
| 5) | None of these |
Answer : Not to come to the point.
View Answer
Q225. | Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.
To read between the lines |
| 1) | To suspect |
2) | To read carefully |
| 3) | To under stand the hidden meaning of the word. |
4) | To do useless things. |
| 5) | None of these |
Answer : To under stand the hidden meaning of the word.
View Answer
Q226. | Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.
To put two and two together. |
| 1) | To bear the brunt of |
2) | To conclude from obvious fact |
| 3) | To put off |
4) | To put on a false appearance |
| 5) | None of these |
Answer : To conclude from obvious fact
View Answer
Q227. | Fill in the Blanks using modals :
I -------- see quite clearly what the children are doing in the garden. |
| 1) | may |
2) | must |
| 3) | could |
4) | can |
Answer : can
View Answer
Q228. | Fill in the Blanks using modals :
I -------- see quite clearly what the children are doing in the garden. |
| 1) | may |
2) | must |
| 3) | could |
4) | can |
Answer : can
View Answer
Q229. | Fill in the Blanks using modals :
You ------- have watered the flowers, for it is going to rain. |
| 1) | can |
2) | need not |
| 3) | might |
4) | would |
| 5) | None of these |
Answer : need not
View Answer
Q230. | Fill in the Blanks using modals :
Those who live in glass houses ------- not throw stones at others. |
| 1) | can |
2) | should |
| 3) | shall |
4) | may |
Answer : should
View Answer