English
ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q1. | Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.
|
| 1) | to be in low spirits |
2) | to be within doors |
| 3) | to praise loudly |
4) | to be in a crisis |
| 5) | None of these |
Answer : to be in low spirits
View Answer
Q2. | Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.
|
| 1) | hypocritical tears
|
2) | to use something to sincerely |
| 3) | to get hysterical |
4) | tears caused due to presence of ammonia in something. |
| 5) | Non of these |
Answer : hypocritical tears
View Answer
Q3. | Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.
|
| 1) | to be very attached to one's belongings |
2) | to lie in bed due to illness |
| 3) | to fight with one's husband |
4) | to agree with someone |
| 5) | None of these |
Answer : to lie in bed due to illness
View Answer
Q4. | Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.
To break the ice |
| 1) | a strong man |
2) | to start a quarrel |
| 3) | to break the awkward silence |
4) | to become violent |
| 5) | None of these |
Answer : to break the awkward silence
View Answer
Q5. | Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.
To show one's white feather |
| 1) | To show arrogance |
2) | To show signs of cowardice |
| 3) | To seek peace |
4) | To become polite |
| 5) | None of these |
Answer : To show signs of cowardice
View Answer
Q6. | Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.
A snake in the grass |
| 1) | A hidden enemy |
2) | Unforeseen happening |
| 3) | Very ferocious enemy |
4) | Unrecongnizable danger |
| 5) | A reliable person |
Answer : Unrecongnizable danger
View Answer
Q7. | Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.
To feather one's nest |
| 1) | to build one's house |
2) | to enrich oneself when oppertunity knocks |
| 3) | to harbour ill-feelings |
4) | to acquire something in abundance |
| 5) | None of these |
Answer : to enrich oneself when oppertunity knocks
View Answer
Q8. | Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.
|
| 1) | efforts that are vain, useless |
2) | to be satisfies with one’s performance |
| 3) | to be extremely relieved |
4) | to be very happy |
| 5) | None of these |
Answer : efforts that are vain, useless
View Answer
Q9. | Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.
|
| 1) | An elephant with white skin |
2) | A costly thing |
| 3) | A costly and useful things |
4) | A costly but useless things. |
| 5) | None of these |
Answer : A costly but useless things.
View Answer
Q10. | Directions : Each of the following idioms is followed by four meaning. Indicate which is correct.
|
| 1) | Not to come to the point. |
2) | Vigorous search for the culprit. |
| 3) | Easily achieved success without much effort. |
4) | Working hard to achieve the goal. |
| 5) | None of these |
Answer : Not to come to the point.
View Answer