English
ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q1. | Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.
JEOPARDY |
| 1) | Magic |
2) | Adventure |
| 3) | Enmity |
4) | Danger |
| 5) | None of these |
Answer : Danger
View Answer
Q2. | Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.
RECALL |
| 1) | Speak |
2) | Receive |
| 3) | Face |
4) | Remember |
| 5) | None of these |
Answer : Remember
View Answer
Q3. | Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.
MOLLIFY |
| 1) | Chastise |
2) | Testify |
| 3) | Rebuke |
4) | Appease |
| 5) | None of these |
Answer : Appease
View Answer
Q4. | Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.
DECRY |
| 1) | Deviate |
2) | Despoil |
| 3) | Demure |
4) | Disparage |
| 5) | None of these |
Answer : Disparage
View Answer
Q5. | Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.
BRASH |
| 1) | Invective |
2) | Rude |
| 3) | Abusive |
4) | Superficial |
| 5) | None of these |
Answer : Rude
View Answer
Q6. | Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.
STAMINA |
| 1) | Endurance |
2) | Intensity |
| 3) | Eagerness |
4) | Energy |
| 5) | None of these |
Answer : Energy
View Answer
Q7. | Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.
ENDORSEMENTS |
| 1) | Reprimand |
2) | Censure |
| 3) | Commendation |
4) | Reproach |
| 5) | None of these |
Answer : Commendation
View Answer
Q8. | Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.
SUPERANNUATED |
| 1) | Accepted |
2) | Senile |
| 3) | Retired |
4) | Experienced |
| 5) | None of these |
Answer : Retired
View Answer
Q9. | Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is the nearest in meaning to the given word.
INDICT
|
| 1) | Accuse |
2) | Condemn |
| 3) | Allege |
4) | Reprimand |
| 5) | None of these |
Answer : Accuse
View Answer