English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q161.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Here is a red (1)/shirt (2)/which Prakash gave me (3)/yesterday (4)/ No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : 'a red ' should be ' the red'.
View Answer

Q162.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

The boy (1)/is (2)/swimming (3)/in the pool (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : 'The boy ' should be 'a boy'.
View Answer

Q163.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

I (1)/saw (2)/an one rupee note (3)/on the road (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : Replace  'an'  by  'a'.
View Answer

Q164.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

The Arati (1)/is a very (2)/beautiful (3)/girl (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : Delete'the' before 'Arati'.
View Answer

Q165.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Rajesh (1)/helps (2)/poor and (3)/the sick people (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : Insert 'the' before 'poor'.
View Answer

Q166.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

An European (1)/dish (2)/is (3)/very famous (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
View Answer

Q167.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

He hates everybody (1)/and everything who (2)/reminds him (3)/of his blunder (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 2
Explanation : Replace 'who' by 'that.'
View Answer

Q168.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

As a student (1)/of arts (2)/you are much better (3)/than him (4)/No error/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 4
Explanation : Replace 'him' by 'he'.
View Answer

Q169.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

He introduced (1)/to the chairman as (2)/the president of the (3)/workers association (4)/ No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 1
Explanation : Write 'himself' after 'introduced'.
View Answer

Q170.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

The guests (1)/whom we were talking (2)/about have arrived (3)/are my relatives (4)/No errors (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)None of these
Answer : 2
Explanation : Replace 'whom' by 'who'.
View Answer