English

ISBT English for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q151.
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

He is not used to (1)/ smoke ; but (2)/ how he is a chain smoker ? (3)/ No error (4).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
Answer : 3
Explanation : "how he is  " be replaced by " how is he".
View Answer

Q152.
Directions : Which of the phrases 1), 2), 3) and 4) given below each sentence should replace the phrase underlined in the sentence to make it grammatically correct ? If the sentence is correct as it is given and no correction is required, mark 5) as the answer.

One of the main function of the state is maintenance of law and order.
1) main function for 2) main functions of
3) main functions for 4) main functions off
5)No correction required
Answer : main functions for
Explanation : As one is the subject, the main function implies plural.
View Answer

Q153.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

If you permit me to speak the truth, (1),/I shall say without hesitation (2)/that you have (3)/done a mistake (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 4
Explanation : It should be, 'that you have made mistake'.
View Answer

Q154.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Had they have been in (1)/my condition, (2)/they would have felt (3)/miserable and thought of committing suicide. (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 1
Explanation : Delete 'have' after 'they'.
View Answer

Q155.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

If a student needs advices about (1)/careers, (2)/he or she should consult (3)/the Career officer (4)/No error (5). 
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 1
Explanation : Replace 'advices' by 'advice'.
View Answer

Q156.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Unless you do not (1)/take care of your health (2)/you will continue (3)/to suffer (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 1
Explanation : Use of 'do not' is wrong. 'Unless' is itself negatine.
View Answer

Q157.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

If (1)/it snowed tomorrow (2)/we'll go (3)/skating. (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 2
Explanation : replace 'snowed' by 'snows'.
View Answer

Q158.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

Had you informed me earlier (1)/I would have (2)/certainly purchase (3)/the car for you (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 3
Explanation : Replace 'purchase' by 'purchased'.
View Answer

Q159.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

If he needs advices about (1)/career, (2)/he should consult (3)/ the career officer (4)/No error (5).
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 1
Explanation : Replace 'advices' by 'advice'.
View Answer

Q160.
Correct the Errors:
Directions : Find the error,if any in the following sentences.

If I would have (1)/worked regularly (2)/I would have passed (3)/the examination (4)/No error (5). 
1) 1 2) 2
3) 3 4) 4
5)5
Answer : 1
Explanation : Replace 'would have' by 'had'.
View Answer