Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q1211.
Which regulatory body on 23 January 2015 has asked commercial banks to display loan interest rates on their websites, a move aimed at enhancing transparency for borrowers?
1) SEBI 2) IRDA
3) PFRDA 4) RBI
5)None of these
Answer : RBI
View Answer

Q1212.
Which IIT in Indian has recently developed a 10-inch netbook, which it claims could be the world's cheapest, at around Rs 6,000 ?
1) IIT Kanpur 2) IIT Delhi
3) IIT Madras 4) IIT Bombay
5)None of these
Answer : IIT Bombay
View Answer

Q1213.
Recently, Lee Wan Koo was  named as the new Prime Minister of which Asian Country ?

1) Japan 2) South Korea
3) North Korea 4) China
5)None of these
Answer : South Korea
View Answer

Q1214.
Yingluck Shinawatra who was on 23 January 2015 impeached by military-appointed legislature, for her role in overseeing a government rice subsidy program that lost billions of dollars, was the former Prime Minsiter of ?
1) Cambodia 2) North Korea
3) Thailand 4) South Korea
5)None of these
Answer : Thailand
View Answer

Q1215.
Name the eminent Indian academician who has been named on advisory panel to Review UN Peace-Building Architecture recently ?
1) Anita Desai 2) Chetan Bhagat
3) Nalini Sharma 4) Saraswathi Menon
5)None of these
Answer : Saraswathi Menon
View Answer

Q1216.
 Abdullah bin Abdulaziz who died on 23 January 2015 was the King of which Gulf nation ?
1) Saudi Arabia 2) Kuwait
3) Oman 4) Bahrain
5)None of these
Answer : Saudi Arabia
View Answer

Q1217.
Indian President Pranab Mukherjee has appointed Harishankar Brahma as the new Chief Election Commissioner (CEC) of India. Which of the following is/are correct about him ?
A) He will be 19th CEC of India. 
B) He succeed V S Sampat who had retired after attaining age 65 on 15 January 2015.
C) Mr.Brahma is a retired IAS officer of 1975 batch from the Andhra Pradesh cadre.
1) only A & B 2) only A & C
3) only B & C 4) All A,B & C are correct
5)None of these
Answer : None of these
View Answer

Q1218.
Miss.Leela Samson,the Chairperson of Central Board of Film Certification (CBFC) has resigned recently after Film Certification Appellate Tribunal (FCAT) cleared the controversial film Messenger of God featuring Dera Saccha Sauda chief Gurmeet Ram Rahim Singh in lead role. When did the FCAT was founded ?
1) 1950 2) 1952
3) 1965 4) 1964
5)None of these
Answer : 1952
View Answer

Q1219.
The Yoga Guru, Ramdev recently appointed as the  brand ambassador of which of the following state of India to promote Ayurvedic medicine in that state?
1) Delhi 2) Gujurat
3) Maharashtra 4) Haryana
5)None of these
Answer : Haryana
View Answer

Q1220.
Which among the following  team has won the Federation Cup Football Tournament 2014-15 ? 
1) Shillong Lajong FC 2) Pune FC
3) Bengaluru FC 4) Dempo SC
5)None of these
Answer : Bengaluru FC
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook