General Knowledge
ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q11. | Which of the following is not an agency of U.N.? |
| 1) | World Health Organisation |
2) | Food and Agricultural Organisation |
| 3) | International Committee of the Red Cross |
4) | International Monetary Fund |
| 5) | None of these |
Answer : International Committee of the Red Cross
View Answer
Q12. | Which of the following is a military alliance? |
| 1) | NATO |
2) | NAFTA |
| 3) | ASEAN |
4) | EEC |
| 5) | None of these |
Answer : NATO
View Answer
Q13. | Headquarters of the World Health Organisation is located in which city ? |
| 1) | Geneva |
2) | Washington DC |
| 3) | New York |
4) | Rome |
| 5) | None of these |
Answer : Geneva
View Answer
Q14. | Where is the headquarters of Asian Development Bank (ADB) situated ? |
| 1) | New Delhi |
2) | Bangkok |
| 3) | Hong Kong |
4) | Manila |
| 5) | None of these |
Answer : Manila
View Answer
Q15. | The Headquarter of NASDAQ is located in which city ? |
| 1) | New York |
2) | Washington DC |
| 3) | London |
4) | Tokyo |
| 5) | None of these |
Answer : New York
View Answer
Q16. | Which of the following is not a member of the ASEAN ? |
| 1) | Malaysia |
2) | Indonesia |
| 3) | Vietnam |
4) | Britain |
| 5) | Singapore |
Answer : Britain
View Answer
Q17. | The international Institute of Biological Husbandry (IIHB) is located in which city ? |
| 1) | Rome |
2) | Tokyo |
| 3) | Leon |
4) | London |
| 5) | Geneva |
Answer : London
View Answer
Q18. | Rajiv Gandhi Cancer Institute and Research Centre is located in which city ? |
| 1) | New Delhi |
2) | Mumbai |
| 3) | Chennai |
4) | Pune |
| 5) | Hyderabad |
Answer : New Delhi
View Answer
Q19. | Indira Gandhi Centre for Atomic Research is located in which of the following cites ? |
| 1) | Kakrapara |
2) | Kalpakam |
| 3) | Kaiga |
4) | Trombay |
| 5) | Sriharikota |
Answer : Kalpakam
View Answer
Q20. | The headquarters of the National Power Training institute is located in which city of India ? |
| 1) | Bhopal |
2) | Pune |
| 3) | Lucknow |
4) | Faridabad |
| 5) | None of these |
Answer : Faridabad
View Answer