General Knowledge
ISBT General Knowledge for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q11. | World Press Freedom Day is observed on which day ? |
| 1) | May 3 |
2) | May 8 |
| 3) | May 11 |
4) | May 9 |
| 5) | None of these |
Answer : May 3
View Answer
Q12. | The World Literacy Day is celebrated on which date ? |
| 1) | 8th September |
2) | 5th June |
| 3) | 15th August |
4) | 5th September |
| 5) | None of these |
Answer : 8th September
View Answer
Q13. | In which year was Pulitzer Prize established ? |
| 1) | 1917 |
2) | 1918 |
| 3) | 1922 |
4) | 1928 |
| 5) | None of these |
Answer : 1917
View Answer
Q14. | Which of the following day is falls on January 15 ? |
| 1) | Onam |
2) | Ugadhi |
| 3) | Air force Day |
4) | Army Day |
| 5) | None of these |
Answer : Army Day
View Answer
Q15. | Which day is observed as World No Smoking Day the World Health Organization (WHO) ? |
| 1) | 1st January |
2) | 31st May |
| 3) | 15th July |
4) | 31st December |
| 5) | None of these |
Answer : 31st May
View Answer
Q16. | National Maritime of India falls on which date ? |
| 1) | April 5 |
2) | April 11 |
| 3) | September 5 |
4) | October 5 |
| 5) | None of these |
Answer : April 5
View Answer
Q17. | World Human Rights Day is observed on which day in every year by UNO ? |
| 1) | April 8 |
2) | September 5 |
| 3) | December 1 |
4) | December 10 |
| 5) | None of these |
Answer : December 10
View Answer
Q18. | On which day World Literacy Day observed by UNESCO every year ? |
| 1) | Aug 6 |
2) | Sep 5 |
| 3) | Sep 8 |
4) | Oct 24 |
| 5) | None of these |
Answer : Sep 8
View Answer
Q19. | Every year World Toilet Day (WTD) is being observed across the world. The significance of Day is to draw attention of people around the world to raise global awareness of the daily struggle for proper sanitation which in fact is a human right along with clean water. The Theme of the day is "Sanitation and Nutrition". On which day it is being observed ? |
|
| 1) | 16 September |
2) | 19 November |
| 3) | 1 December |
4) | 10 December |
| 5) | None of these |
Answer : 19 November
View Answer
Q20. | Every year 26 November is being observed as National Milk Day (NMD) to mark birth anniversary Father of the White Revolution Dr.Verghese Kurien. On which day is observed as World Milk Day under the aegis of UN Food and Agriculture Organization (FAO) ? |
| 1) | June 1 |
2) | June 5 |
| 3) | July 16 |
4) | September 16 |
| 5) | None of these |
Answer : June 1
View Answer