All awareness for Bank PO | Clerk | Railway | IBPS PO | IBPS Clerk | SSC 

Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q211.
The grand old man of Indian space programme, Prof. U.R. Rao passed away on 24 July 2017. He was Chairman of  which famous organisation ? 
1) DRDO 2) ISRO
3) NASA 4) Indian Science Congress Association (ISCA)
5)None of these
Answer : ISRO
View Answer

Q212.
What is the name of the giant naval aircraft carrier that was commissioned into the US Navy on 22 July 2017 which is the most expensive aircraft carrier in the world ? 
1) USS John F. Kennedy 2) USS Gerald Ford
3) USS Ranger 4) USS John F. Kennedy
5)None of these
Answer : USS Gerald Ford
View Answer

Q213.
Which private sector bank during July 2017 launched a unique facility whereby its existing salaried customers can avail instant personal loans up to Rs. 15 lakh at ATMs ? 
1) ICICI Bank 2) HDFC Bank
3) Federal Bank 4) Axis Bank.
5)ING VYSYA Bank
Answer : ICICI Bank
View Answer

Q214.
The new pension scheme Pradhan Mantri Vaya Vandana Yojana (PMVVY) for senior citizens launched on 21 July 2017. It promises an assured return of ----- % ?
1) 5% 2) 5.6%
3) 6.4% 4) 8 %
5)None of these
Answer : 8 %
View Answer

Q215.
The CCEA during July 2017 gave its in-principle approval for the sale of government’s how much stake in PSU oil-marketing company HPCL to the ONGC ? 
1) 49.5% 2) 50.1%
3) 51.1% 4) 56%
5)None of these
Answer : 51.1%
View Answer

Q216.
Which Indian player won the men’s singles title of US Open Grand Prix Badminton Gold on 23 July 2017 to win his third grand prix gold title ? 
1) Parupalli Kashyap 2) Kwang Hee Heo
3) H.S. Prannoy 4) Tien Minh Nguyen
5)None of these
Answer : H.S. Prannoy
View Answer

Q217.
Hosts England defeated India in nail-biting final of the 2017 ICC Women’s World Cup that was played on 23 July 2017 at the Lord’s. With this title win England has won ICC Women’s World Cup how many times? 
1) Two 2) Three
3) Four 4) Five
5)None of these
Answer : Four
View Answer

Q218.
President Pranab Mukherjee on 20 July 2017 inaugurated the Bicentenary celebration of the heroic “Paika Rebellion”. This rebellion against the British was associated with which state? 
1) Gujarat 2) Rajasthan
3) West Bengal 4) Odisha
5)None of these
Answer : Odisha
View Answer

Q219.
Which entity on 4 July 2017 became the first case to be admitted for bankruptcy proceedings under India’s new insolvency code ? 
1) Jyoti Structures Ltd 2) Reliance Power
3) Tata Power 4) JSW Energy
5)Jindal Power
Answer : Jyoti Structures Ltd
View Answer

Q220.
Which entity on 4 July 2017 became the first case to be admitted for bankruptcy proceedings under India’s new insolvency code ? 
1) Jyoti Structures Ltd 2) Reliance Power
3) Tata Power 4) JSW Energy
5)Jindal Power
Answer : Jyoti Structures Ltd
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook