Mathmetics
ISBT Mathmetics for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q11. | 18% of 350 + 12% of 600 = ? |
| 1) | 125 |
2) | 137 |
| 3) | 135 |
4) | 149 |
| 5) | None of these |
Answer : 135
View Answer
Q12. | (?) % of 432 x 5 = 540 |
| 1) | 45 |
2) | 25 |
| 3) | 34 |
4) | 30 |
| 5) | None of these |
Answer : 25
View Answer
Q13. | 4359 - 320 x 3 = 2156 ÷ 14 + (?) |
| 1) | 3225 |
2) | 3425 |
| 3) | 3545 |
4) | 3595 |
| 5) | None of these |
Answer : None of these
View Answer
Q14. | 494 ÷ 38 x (?) = 832 ÷ 4 |
| 1) | 18 |
2) | 15 |
| 3) | 16 |
4) | 12 |
| 5) | None of these |
Answer : 16
View Answer
Q15. | 84.42 - 43.82 + 16.57 - 32.49 = ? |
| 1) | 24.68 |
2) | 22.48 |
| 3) | 29.58 |
4) | 26.68 |
| 5) | None of these |
Answer : 24.68
View Answer
Q16. | (0.6)4 x (0.36)2 x (0.216) = (0.6)? |
| 1) | 12 |
2) | 14 |
| 3) | 11 |
4) | 13 |
| 5) | None of these |
Answer : 11
View Answer
Q17. | 125 x 625 x 25 = 5(13- ?) |
| 1) | 3 |
2) | 4 |
| 3) | 5 |
4) | 9 |
| 5) | None of these |
Answer : 4
Explanation : (5) (13 - ?) = 125 x 625 x 25
= (5)3 x (5)4 x (5)2 = 53+4+2 = 59
= 13- 9 = 4
View Answer
Q18. | 18.5% of 320 + 7.4% of 450 = ? |
| 1) | 90.5 |
2) | 92.8 |
| 3) | 86.3 |
4) | 98.6 |
| 5) | None of these |
Answer : None of these
View Answer
Q19. | 27.831 - 31.245 + 18.749 - ? = 12 |
| 1) | 3.255 |
2) | 3.105 |
| 3) | 4.155 |
4) | 4.345 |
| 5) | None of these |
Answer : None of these
View Answer
Q20. | 38% of 295 + 62% of 445 = ? |
| 1) | 380 |
2) | 388 |
| 3) | 346 |
4) | 391 |
| 5) | None of these |
Answer : 388
View Answer