Engineering
ISBT Reasoning for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams
Q31. | When the bias in an FET stops the flow of current, the condition is called - |
| 1) | Forward breakover |
2) | Cutoff |
| 3) | Reverse bias |
4) | Pinchoff |
| 5) | Avalanche |
Answer : Pinchoff
View Answer
Q32. | The other name for beta of BJT is |
| 1) | Current amplification factor |
2) | Voltage amplification factor |
| 3) | Power amplification factor |
4) | Optimum amplification frequency |
| 5) | None of these |
Answer : Current amplification factor
View Answer
Q33. | Which of the following is not characteristic of an oscillator ? |
| 1) | Negative feedback |
2) | Good output to input coupling |
| 3) | Reasonably high transistor gain |
4) | Alternating current signal output |
| 5) | Usefulness as a signal generator |
Answer : Negative feedback
View Answer
Q34. | A very brief, high voltage spike on an ac power line is called as - |
| 1) | A bleeder |
2) | An arc |
| 3) | A transient |
4) | An avalanche |
| 5) | A clipped peak |
Answer : A transient
View Answer
Q35. | Which of the following is not a common form of data transmission ? |
| 1) | Polarization modulation |
2) | Frequency modulation |
| 3) | Amplitude modulation |
4) | Phase modulation |
| 5) | Pulse modulation |
Answer : Polarization modulation
View Answer
Q36. | A diode can be used as a frequency multiplier because of its - |
| 1) | Junction capacitance |
2) | Non linearity |
| 3) | Avalanche voltage |
4) | Forward breakover |
| 5) | Charge carrier concentration |
Answer : Non linearity
View Answer
Q37. | If 60 J of energy are available for every 15 C of charge, what is the voltage ? |
| 1) | 4 V |
2) | 60 V |
| 3) | 15 V |
4) | 0.25 V |
Answer : 4 V
View Answer
Q38. | A voltage will influence current only if the circuit is: |
| 1) | insulated |
2) | closed |
| 3) | open |
4) | high resistance |
| 5) | None of these |
Answer : closed
View Answer